Stejně jako loni jsem se i letos zúčastnila Pohotovostního závodu pálení čarodějnic. Rozdíl byl v tom, že už jsem věděla do čeho jdu a taky jsem se na něj těšila.

I tento rok jsme se domluvili s Martinem OK2MET, že budeme vysílat od něj, dokonce mi zapůjčil a připravil k závodu i jeho TRX!! Tomu se pane říká kamarád 🙂 Takže jsem v podstatě přišla k hotovému.

Doma nebylo žádné velké balení potřeba, po zkušenostech s notebookem z loňska jsem si vzala jenom papírový deník a propisky (ono stejně těch QSO tolik nebude, hi). Pravda, zapomněla bych na naložené maso, chleba a jiné „gurmánské“ potřeby. Stejně jako loni jsme to chtěli spojit s grilováním (když už bude ten oheň).

K Martinovi jsme přijeli asi necelou hodinku před závodem. Od Martinovy maminky jsem vyfasovala nějaké koláčky, sušenky, brambůrky a jiné dobroty…. snad abych u toho rádia neumřela hlady… 🙂 Kluci Martin a Kuba se zatím postarali o ohýnek.

Průběh závodu byl prima, stanic celkem bylo, tak to šlo jedna báseň. Tentokrát jsem ale provoz ukončila půl hodiny před koncem závodu. Na grilování přišel ještě kamarád Robert se ženou a mrnětem, nové stanice už nebyly, tak jsem se šla věnovat… 🙂
I přesto jsem udělala celkem 44 QSO, z toho 4x YL u ohně, 9x stanice u ohně a 31 stanic běžných. Celkem to šlo.

Následné grilování proběhlo příjemně, jenom se pak zchladilo a tak jsme všechno pomalu zbalili, nechal se dohořet oheň a pak jsme se rozloučili a prchli domů.

Opět to byl příjemně strávený večer ve společnosti fajn lidí a s třešničkou na dortu ve formě prima závodu pálení čarodějnic. Už se těším na příští rok !!

Věrka OK2ZBO