Od uznání Palestiny jako země DXCC uběhlo již více než deset let. A kdo z nás radioamatérů má „pravý“ QSL lístek z této země? Nemyslím takový, který posílají operátoři, kteří si do Palestiny zajedou jenom a pouze zavysílat. Myslím ten opravdový od místních radioamatérů? Myslím že nikdo a já se ptám proč? A jako vždycky si musím i sám odpovědět. Je to proto, že ve stavu faktické okupace kde se člověk musí každý den obávat o vlastní život a životy blízských se žádné koníčky pěstovat prostě nedají. Je tedy na místě podpořit snahu této země o získání samostatnosti a ukončit léta trvající neoprávněnou okupaci!

Je mi velmi líto, že politická reprezentace naší země (ČR) neslouží zájmům hodnot, které sama hlásá. Je ostudou, že jsou podporovány zájmy mezinárodních teroristů a okupantů. Naše země již v minulosti stejnou okupaci zažila a je na místě se podívat historii do očí a nebýt stejní jako naši „spojenci“, kteří nás bez mrknutí oka za cenu osobního profitu v Mnichovské dohodě zradili.

Tyto stránky jsou radioamatérské, politika by zde něměla mít místo. Bohužel v současné situaci nelze jinak a věřím, že případný čtenář to pochopí.

Vláda této země by již konečně měla překročit stín Orwellovského hesla z románu 1984: „Válka je mír. Svoboda je otroctví. Nevědomost je síla.“ 

Proto podporuji uznání samostatnosti Palestiny v OSN!