Ve dnech 5-6.března 2011 jsem se neplánovaně zúčastnila 1. Subregionálního závodu, provoz SSB. Jako obvykle mě do toho uvrtal Kuba 🙂
Popravdě mi totiž nic jiného nezbylo, když Kuba věnoval celé páteční odpoledne, den před závodem, nastavování a porovnávání různých závodních deníků. Nastavoval totiž tak nadšeně a s takovým zápalem, že jsem mu jednoduše nemohla zkazit radost 🙂

Z mojí strany se ani o závodění mluvit nedalo. Z domácího QTH 230 m.n.m. mezi kopci se nepředpokládají excelentní výsledky. V závodě byl použit TRX IC-7400, 100W výkonu a vertikální ANT DIAMOND X-510N umístěná na štítu našeho domu. V okolí je samozřejmě domovní zástavba 🙂 Jednoduše řečeno, cíle jsem si žádné nestanovila. Stanice jsem vyhledávala, vůbec jsem nedávala výzvu, z tak mizerného QTH by to ani nemělo význam.

Právě proto mne v závodě velmi překvapilo, že z mého QTH loc. JN89RD a s vertikální anténou bylo možné se dovolat do čtverce JO70CG nebo KN08FB. Některé stanice chválili můj signál, což opravdu nechápu 🙂 Nejdeší QSO, hotový DX, je pro mne v tomto závodě stanice OK2M z loc. JN69UN, 276km.

V závodě jsem zaslechla i Chorvata, Slovince, Rakušáka a Poláka, ale tito byli bohužel opravdu na hranici slyšitelnosti, ani odfiltrování a předzesílení nepomohlo, škoda.

Závod pro sebe hodnotím určitě jako přínosný. Strávila jsem příjemný čas u zařízení, samozřejmě s přestávkami na klasické domácí povinnosti – vaření- úklid a nešidila jsem se ani o spánek 🙂 Celkem jsem udělala 36 QSO v poklidu a pohodě domácího zázemí. Byl to fajn závod a těším se na další.